vrijdag 17 januari 2014

Een speldenprik van koning winter

Zondag 12 januari werd er eindelijk wat nachtvorst voorspelt . Niet heel koud maar maar misschien net genoeg voor wat rijp op het gras. Dus vroeg in de morgen naar polder de Hoek in de Krimpenerwaard. Ruim een uur voor zonsopkomst een plek opgezocht in de polder en de camera op het statief gemonteerd. Op deze plek in de polder komen bij zonsopkomst de ganzen in grote getalen de Krimpenerwaard binnenvallen op zoek naar voedsel. Dus hopen dat de ganzen laag genoeg overkomen om mee in een landschapsfotovast te leggen.  Een half uur voor dat het licht werd kwam er plotseling een dikke laag grondmist opzetten . Gelukkig bleef de lucht helder zodat er mooi diffuus licht ontstond.


De ganzen zaten helaas erg hoog in de lucht , dus moest ik het doen met de kieviten en meeuwen die langs vlogen . Leverde uiteindelijk ook geen verkeerde foto's op.
 

Langzaam wordt de zon sterker en probeerd de mist op te lossen . Dit leverde wel heel mooi zacht licht dat over de berijpte weilanden strijkt. Hoog in de lucht vliegen groepen ganzen richting de achterliggende polder op zoek naar voedsel . Helaas bleven ze deze dag erg hoog zitten . Dus een volgende keer maar hopen dat ze wat dichterbij landen en beter in beeld komen .
 


11 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige sfeerfoto,s Frans dit is vroeg opstaan meer dan waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat was je al vroeg uit de veren, maar dat levert je wel hele mooie foto's op.
  Prachtige landschappen met mooie kleuren en sfeertje.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Frans, prachtige boeiende foto's uit een oer Hollandse polder.
  Groet Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat was genieten hè Frans, eindelijk eens een beetje een winters tintje aan de foto's. Ik vind ze prachtig en die ganzen, ach dat komt vast ook nog wel. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja die winterprik heb jij goed benut Frans , wat een prachtige beelden en wat een geluk dat je er vroeg bij was !!!
  gr,
  Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Adembenemend mooi Frans! Je weet telkens weer die prachtige vroeg-ochtend-sfeer geweldig mooi neer te zetten, echt genieten.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijke sfeerplaatjes, ik was vorige week zondag ook op pad, maar niet vroeg genoeg. Dit zijn toch wel de mooie winterplaatjes, helaas was het inderdaad een speldenprik (grappig, zo noem ik het ook in mijn blog) en zitten we nu weer in de herfst, van mij mogen er meer van dit soort dagen komen, adembenemd mooi.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig plekje. Mooie sfeerbeelden Frans. Op tijd aanwezig zijn ... maar ja dan lig ik nog in mijn bed. Ik weet het wel, maar vooral in de winter is het toch wel lastig. Je hebt er in elk geval heel mooi werk aan over gehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een fantastisch beelden, Frans. Ik kan daar heel erg van genieten. Bijzonder sfeervol gefotografeerd. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hai Frans, Ik kan hier zo van genieten die prachtige mistige vroege landschappen. Heel erg mooi. Nog ontzettend bedankt voor je leuke enthousiaste reactie. Fijn weekend Frans. Groetjes Andrea

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie sfeervolle foto,s van ons mooie landschap

  BeantwoordenVerwijderen