woensdag 1 januari 2014

Jaaroverzicht 2013

 Weer een jaar voorbij en zo terugkijkend was het nog niet zo een slecht jaar. Niet zo heel veel foto's gemaakt ( tijd ) maar wel weer enkele fraaie. Dus gewoon van te voren bewuste keuzes gemaakt wat ik wilde gaan fotograferen.  Deze tijd van het jaar is er tijd om je foto's uit te zoeken voor een overzicht . Blijft lastig , dus uiteindelijk een selectie gemaakt van beelden die mij zelf het meest aanspreken. Dus vele afvallers maar die komen dan wel weer in het fotoboek jaaroverzicht.


                                                                         

Januari.     Een avond naar het lichtspektakel China Light . Was niet de enige fotograaf daar .
Februari.   De winter weet niet van ophouden en zorgt voor mooie ijsbloemen op de ramen van de schuur. Twee tussenringen en een macrolens gebruikt om deze 2-3 mm grote ijskristallen fotograferen.
Maart.    Een paar uur molens in de Alblasserwaard gefotografeerd . De laag staande avondzon zorgde   voor mooi warm licht .
April.   Ik blijf het een van de mooiste dingen om te doen,  Z/W foto's . Vlak bij huis in de polder deze fietser in de mist. Normaal zijn hier allemaal hoogspanningsmasten zichtbaar, nu met de dichte mist even niet.
Mei.    Kievitsbloemen betekend eindelijk lente. Zelf ook geprobeerd deze veel gefotografeerde bloem mooi op de foto te krijgen .
Juni.   Altijd leuk om te doen juffertjes . Zeker nu met een nieuwe camera ( canon 5d mark 2 ) een full frame. Het is even wennen maar wat een mogelijkheden heeft deze camera.
Juli.   Een portret van een steenuiltje . Het uiltje zat bij een valkenier in nestkastje schuilend tegen de zon , heel af en toe stak het zijn kopje naar buiten .
Augustus.   'S avonds laat naar het strand de warmte ontvlucht en genietend van de ondergaande zon.
September.  Een bijna opgedroogde paddenpoel onder een wonderlijk gekleurde avondlucht.
Oktober.    De herfstmaand waarin de paddenstoel niet mag ontbreken. Mijn meest favorieten jaargetijden , de kleuren , het zachte licht en vooral veel paddenstoelen. Dit jaar vooral gezocht naar sfeerplaatjes door lichtspelingen in de achtergrond    
November.    Op je knieën zoekend naar onderwerpen om te fotograferen. En dan soms tref je het, een mug op paddenstoel en in de achtergrond heel mooi licht.
December    Dit jaar voor het eerst eens straatportretten gemaakt bij twee evenementen in mijn woonplaats. Ik heb mij zelf verbaast over het resultaat. Als de omstandigheden het zich voordoen ga ik zeker het nog vaker uitproberen het komende jaar.   Dit meisje was de ijskoningin tijdens de winterfair in Ouderkerk. .
10 opmerkingen:

 1. Stuk voor stuk juweeltjes, Frans. Wat een prachtig overzicht. 4, 8, 11 en 12 springen er voor mij uit. Enne .... nog de beste wensen voor 2014. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Frans wij wensen jou ook een top foto jaar toe voor 2014 ,
  Het jaar overzicht is prachtig waarvan de December foto er voor mij zéér uit springt wat een Engeltje !!!
  Vriendelijke groet ,
  Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooie en afwisselende serie foto's. En ja straatportretten moet je zeker vaker gaan doen! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Frans wat kunnen we veel van je genieten(en leren)wij hopen nog veel van je vakmanschap te kunnen genieten.wij wensen jullie een liefdevol,gelukkig maar vooral een gezond mooi fotojaar. cobie en bas.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige selectie heb je gemaakt. Er zitten echte toppers tussen. Julie vind ik echt heel mooi zo indringend kijkt de uil. De foto van januari van het licht festival heb ik ook. Als je het leuk vind kom die een keer bekijken. ze staan in twee series op mijn blog. http://fotopaginajanny.blogspot.nl/2012/02/china-light-show-deel-2.html en twee berichten eronder.

  Groetjes en de allerbeste wensen voor 2014. Janny

  Ps. ik word volgster van je blog

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Frans.

  Heerlijk om zo deze prachtige foto's nog eens langs te zien komen.

  Heel veel goed in dit nieuwe jaar toegewenst.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Frans, je schotelt in dit jaaroverzicht wel weer heel veel moois voor, en ook nog eens een fraaie afwisseling, die laat zien hoe veelzijdig je bent.
  Je landschappen vind ik altijd weer jaloersmakend en de augustusfoto is er zo een die ik dolgraag gemaakt zou hebben, wat een prachtplaat!
  Meer en meer word jij ook macrofotograaf, en de sfeer daarbij weet je steeds goed te treffen door te spelen met licht.
  Heel verrassend is je laatste portretfoto, heel sprookjesachtig!
  En o ja, de ijskristallen vind ik ook een extra complimentje waard.
  Ga lekker zo door in het nieuwe jaar!
  Beste wensen en groeten,
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Frans, Als je deze mooie foto's zo bij elkaar ziet herken je meteen een goede fotograaf.
  Er zitten zoveel toppers tussen. De landschappen, de steenuil, de kievitsbloem en de zwart wit foto.
  Eigenlijk zijn ze allemaal op hun eigen manier prachtig.
  Ik wens je een heel mooi jaar met prachtige foto's.
  Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een mooie afwisseling aan prachtige foto's laat je hier zien Frans.

  Ik wens je nog veel mooie fotomomenten en natuurlijk de beste wensen voor 2014!

  Gr,
  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een overzicht met prachtige foto's. Mooie landschappen waaronder die in zwart/wit, mooie macro's en een fraai portret. Heel veel afwisseling dus.
  Een gelukkig en gezond 2014, met veel mooie fotomomenten.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen