maandag 21 oktober 2013

750 jaar Ouderkerk aan den IJssel

Op zaterdag 19 oktober was er een middeleeuwse markt in mijn dorp ter ere van het 750 jaar bestaan. Dus samen met mijn dochter naar de markt rond de kerk. Eigenlijk wilde we de toren beklimmen om Ouderkerk en de Krimpenerwaard van grote hoogte te kijken en dan gelijk wat foto's te schieten. Helaas was de wachtrij erg lang zodat we daar van afzagen. Dus gelijk maar de markt op. En daar werd ik zeer positief verrast, doordat alles tot in detail in middeleeuwse sferen was omgebouwd. Een smederij, touwslager, ganzenhoeders en nog veel meer. Vooral de personen zagen er prachtig gekleed uit. Eerst geprobeerd met de groothoek lens wat foto's te maken wat niet echt lukte vanwege de grote drukte. Dus al snel de 70-200mm lens er op, en portretten fotograferen. Dit is eigenlijk iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan , maar is het nu een mooie gelegenheid om een keer uit te proberen. Door de 200mm te gebruiken kon ik mooi tussen de mensen door foto's maken zonder dat de personen mij echt opmerkt, en dus ook rustig doorgingen met hun bezigheden. Zo heb ik me 2 uur lang tussen de kramen verplaatst en gezocht naar mooie rustige achtergronden zodat de portretten goed uitkomen. Helaas was de tijd beperkt vanwege andere verplichtingen. Maar ondanks dat was verrast wat het eind resultaat betreft.
10 opmerkingen:

 1. Prachtige serie, waarvan ik de laatste het allermooiste vind.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie opnames Frans, Ik heb het niet geweten anders was ik zeker De IJssel overgestoken om een kijkje te komen nemen.
  Groet Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Frans.
  Wat een mooie foto's heb je gemaakt.
  Leuk al die oude klederdrachten te zien en hun bezigheden.
  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. maar dit is mooi Frans of je het dagelijks doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige opnames.....heel mooi gefotografeerd.

  Groet, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Frans, je hebt mooie foto's gemaakt!
  Groetjes, RW & SK

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi Frans, dat je je beperkt hebt tot portretten. Op deze manier laat je een mooie en interessante serie zien.
  Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja Frans ik ben het met mijn voorgangers eens een top serie !!!
  grt,
  Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Iets heel anders dan ik van je gewend ben, maar daardoor heel interessant. Prachtige portretten heb je gemaakt met je 70-200mm. Ik denk wel eens aan zo'n lens maar weet dan eigenlijk niet waarvoor ik hem zou gebruiken, je laat hier geweldige mogelijkheden zien!
  groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nice series, beautiful portraits!
  Greetings, Louise

  BeantwoordenVerwijderen