zondag 16 augustus 2015

Vlindertjes kieken


Een lange periode heb ik geen blog geplaatst, dus het wordt wel weer eens tijd. De afgelopen tijd heb ik echter wel veel foto’s gemaakt, waardoor het een lastige keuze is om te bepalen welke ik zal plaatsen. Uiteindelijk zijn het de Icarusblauwtjes geworden. Vooral omdat hier in de Krimpenerwaard lange tijd bijna geen vlinder te vinden was. Maar begin augustus  waren er plotseling massaal blauwtjes aanwezig. Ideaal, want dan hoeft er ook niet lang gezocht te worden om ze op de foto te zetten. Ook heb je een ruime keuze om net iets anders te fotograferen. 
Dit Icarusblauwtje heeft in het vroege zonlicht haar vleugels open gespreid om zich op te warmen. Door eerst het licht te meten op het dorre gras in de achtergrond, vervolgens twee stops over te belichten en heel even met je hand het blauwtje in de schaduw te zetten, steekt ze heel mooi af tegen de lichte achtergrond. 
De gehele blog is te vinden op mijn website. Klik hhttp://www.fransbatenburg.nl/blog/index.phpier voor de volledige blog!
4 opmerkingen:

 1. Hoi Frans.

  Mooie serie vlinders heb je op de foto gezet Frans.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig Frans!!! Ik hou van dit soort composities.
  groeten, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Frans,
  Ik had jouw blog ook gevonden. Wat een schiterende landschapsfoto's maak jij!
  Dit vlindertje vind ik ook bijzonder, schilderachtig. De truc met de schaduw is een goeie. Als je je (ik mijn) eigen schaduw gebruikt is het soms te donker.
  En nu nog even naar je website!
  Groet, Anita

  BeantwoordenVerwijderen