zondag 16 februari 2014

Ganzen boven de Krimpenerwaard

Op dit moment zitten er in de polder grote aantallen ganzen . Deze komen elke morgen met zonsopkomst zich te goed doen aan het gras in de polder. Dit is dus een mooie gelegenheid om ze in een landschap te fotograferen . Een goede plek is de Berkenwoudse driehoek onder de rook van Berkenwoude. Hier komen ze veelal dichtbij zodat ze ook met een groothoeklens zijn vast te leggen . Dus een paar keer ruim voor zonsopkomst in het donker de polder in een plek opgezocht in afwachting van de ganzen. De eerste keer omdat het toch nog donker was eerst nog wat foto's gemaakt van de weg richting Berkenwoude.  
In de schemering hoor je ze al van verre aankomen in grote groepen. De iso-waarde omhoog geschroeft ( iso 1600 ) om toch nog een redelijke snelle sluitertijd te krijgen om bewegingsonscherpte te voorkomen. De lens handmatig scherpgesteld op boom . En de sluitertijd en het diafragma ook handmatig gedaan om de steeds veranderende omstandigheden aan te passen.
  
Ook nog een aantal foto's gemaakt met een korte telelens ( 70-200 mm ) . Dit vooral omdat het riet nu in het zonlicht mooi goudkleurig kleurt. Achter deze rietkraag zaten een groot aantal ganzen . Zodat het een kwestie van wachten was tot dat ze op de wieken gingen en door het beeld vlogen.
4 opmerkingen:

 1. als ik dit ziet gaat het kriebeken wat is de polder toch mooi. en wat een geweldige serie laat je ons weer zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Frans.

  Prachtige foto's met de verschillende luchten.
  Heel mooi de ganzen zo in de vlucht.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Frans. Prachtige luchten boven de Krimpenerwaard, inderdaad heel veel ganzen zijn er weer, ook hier in Capelle zijn er volop. Ik heb nota bene vorige week al jonge nijlganzen bij ons bij de vijver gezien. Alleen nog geen gelegenheid gehad ze te fotograferen.
  Groet Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heel ander soort foto's dan ik van je gewend ben, leuk, om de ganzen als onderwerp te kiezen, maar het zijn af en toe wel heel kleine stipjes ;-)

  groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen