vrijdag 8 augustus 2014

weidebeekjuffers

Al lange tijd wilde ik een keer weidebeek juffers fotograferen. Een probleem ze komen niet voor in de Krimpenerwaard, heel soms een verdwaald exemplaar maar dat is het. Dat werd dus zoeken op internet waar ze redelijk in de buurt te vinden zijn . Na wat tips van mensen wist ik waar zij ze gezien hadden . In de omgeving van Breda komen ze in redelijk grote aantallen voor . Dus vroeg op en richting Brabant. Eenmaal op de plaats van bestemming vond ik ze binnen korte tijd , diverse exemplaren verstopt in het riet. Opvallend is hoeveel kleur de mannetjes juffers hebben . Als ze dan ook nog onder de dauw zitten kan de dag niet meer mis gaan . Het betekend dat de juffers wat beter stil blijven zitten en de dauw geeft de foto's net iets extra's. Hieronder dus een klein overzicht  van morgen weidebeekjes fotograferen.


 


Een aantal tegenlicht opnamen gemaakten zachtjes ingeflitst  om te voorkomen dat de juffers silhouetten worden en alle kleur en doortekening  verdwijnt. Voor de flitser een diffuus schermpje gehouden om het licht nog meer te verzachten.
6 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's van de weidebeekjuffer.
  Dat is een soort die nog op mijn wensenlijstje staat.
  Mooi met de druppels van de dauw, je weet ook mooi gebruik te maken van het licht op de achtergrond.
  Zo doe ik meteen inspiratie op, bedankt.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En -zoals jou wel toevertrouwd is- heb je ze niet alleen gevonden, maar óók nog eens subliem en lekker anders vastgelegd......genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn werk Frans. Foto 5, 6 en 7 vind ik het spannendste en daardoor spreken die mij het meeste aan. Mooi met de vage juffer in de achtergrond.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg mooi ik kan eigenlijk niet zo goed een voorkeur uitspreken want ik vind ze allemaal mooi. :) 2 en 6 vallen bij mij wel heel erg op maar de close-ups zijn ook super. Groetjes Andrea

  BeantwoordenVerwijderen