donderdag 1 januari 2015

Een terugblik in 2014

              
Terug kijken in een jaar van vele fotomomenten betekend keuzes maken. Wat ga ik doen . Die wel, waarom die niet . Net het echte leven gewoon een keuze maken ,afgaande op je gevoel. Gewoon een foto per maand eruit kiezen die je het meest aanspreekt, eentje waar je oog gelijk opvalt. Veelal zijn dit ook foto's waarbij je op schermpje van je camera al ziet dat het er goed uit ziet. Hieronder twaalf foto's die ik zelf wel aardig vindt en die ik prettig vindt om naar te kijken.


Januari.  Een wintermaand die geen winter werd . Dit was uiteindelijk de enigste speldenprik van koning winterFebruari.  Vooral nat en heel veel wind. De Krimpenerwaard was door de overvloedige regen omgetoverd in een groot moeras. Het slechte weer leverde wel prachtige wolkenluchten op.Maart . Altijd gemakkelijk om zo een plek aan het eind van straat te hebben. Even het weer bekijken vanuit je raam . Ziet het veelbelovend uit, snel wat foto's maken en dan snel naar huis voor de koffie. Wat een luxe.April. De maand waarin elk jaar weer opzoek ga in de polder naar ringslangen. Blijven voor mij een van de mooiste en meest bijzondere reptielen van de polder.Mei.  Juffertjes tijd!!!  Massaal komen ze tevoorschijn. En dan is het vooral een uitdaging om de kopjes er scherp erop te krijgen met een beperkte scherptediepte.Juni.  Zomerochtend wat mist, opkomende zon en windstil.Wat moet je er nog meer van zeggen.Juli. Op je buik in het zand bloemetjes fotograferen. Door tussen bergjes zand te fotograferen en overbelichten, dit was uiteindelijk het resultaat.Augustus. Weidebeekjes wat zijn kleurrijk en bijzonder mooi. Ga zeker het komende jaar een nieuwe poging wagen.September. Door de overvloedige regen in augustus waren de paddenstoelen er vroeg. Een uitdaging om onder het nog dikke bladerdak mooie plekjes te zoeken en gebruik te maken van het invallende licht.Oktober. Gewoon doorgegaan met op je buik tijgeren op zoek naar paddenstoelen, maar oppassen voor de kleine gevaren die op de loer liggen. Teken !!!! Op de rand van de paddenstoel ziet er een te wachten op een slachtoffer.
November. Op een zondagochtend ruim voor zonsopkomst in de Krimpenerwaard . Dit zijn de momenten waar je het voor doet.December. En daar is de winter ineens met sneeuw . Dat het nog bestond sneeuw. Twee dagen voor deze foto kwam het met bakken naar benedenen en nu verdwijnt de sneeuw alweer, net zo snel als het er was. Het zachte winterlicht, de bewolking, het polderlandschap en ganzen zorgde voor de foto zo als ik zelf het landschap graag zie. Nu maar hopen dat er nog een klein beetje winter in 2015.
 


8 opmerkingen:

 1. Wat een schoonheid laat je hier weer zien Frans, wij wensen jullie een heel gezond en gelukkig nieuwjaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent een tovenaar met het licht Frans, en dat resulteert in adembenemend mooie landschappen en sprookjesachtige macro's, telkens weer een lust voor het oog en heel inspirerend.
  Prachtige keuzes heb je gemaakt voor je jaaroverzicht, Genieten met een Hoodletter.

  Goed 2015 gewenst met meer van dit soort heerlijke beelden.

  Groet
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi om te zien, dat er - ongeacht de onderwerpskeuze- echt een eenheid in zit....Zacht, stemmig, ingetogen, verzorgd en tevens heel lekker van kleur en -zowel als serie als per stuk erg prettig om naar te kijken!

  Het beste voor 2015 en groet,
  Roeselien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heerlijke landschappen Frans. De meeste achter gouda als ik het goed zie.bekende plekjes. een heel gezond en gelukkig 2015 ook gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Frans,

  Hele mooie reeks sfeervolle foto's van jouw jaaroverzicht van 2014. Die Ringslang foto is wel 'n hele mooie!

  Beste wensen voor 2015!

  Groeten,
  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt. Vooral de foto's van de polderweggetjes en weilanden zijn mijn favorieten !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige landschappen met zulk mooi licht.. zucht... om jaloers op te worden (een beetje toch wel). Ook je macro's zijn van grote klasse. Ik hoop dat je in 2015 weer net zulk mooi werk laat zien, dan wordt het een fantastisch fotojaar voor jou.
  groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. All of your images are fabulous French. I am your newest follower. Your landscapes are beautiful.

  Love all your yearly images even the snake and I hate snakes. :>)

  BeantwoordenVerwijderen