woensdag 17 april 2013

Op pad

Eindelijk weer eens op pad geweest met de macrolens nu het voorjaar is begonnen. Op de fiets naar het Loetbos hopend dat de padden er al zijn . En er aangekomen was het niet lang  zoeken, ze waren er met tientallen . Overal langs de slootkant en in het groen zaten padden . Doordat het zo lang koud is geweest waren ze allemaal tegelijk tevoorschijn gekomen. Dus snel de camera te voorschijn gehaald en een hoekzoeker erop geplaatst . Met de hoekzoeker is het mogelijk om de camera op de grond te plaatsen en toch door de zoeker te kunnen kijken. Opvallend was dat de padden zich totaal niet stoorde aan mij aanwezigheid en links en rechts langs mij heengekropen. Een stukje meegenomen plastic neergelegd en rustig de de padden benaderd. Geprobeerd de padden zo dicht mogelijk te benaderen om ze van heel dicht bij vast te leggen.

 Rustig steeds dichterbij kruipend om ze heel close in beeld te krijgen. En dan proberen ze handmatig scherp te stellen op de ogen.  Niet echt gemakkelijk omdat ze niet echt stil bleven zitten.

 Om nog dichterbij te komen een tussenring op de camera erbij geplaatst.


 Maar eens een keer scherpgesteld op dit meeliftende mannetje . Uiteindelijk heb ik alle drie mijn tussenringen op mijn camera geplaatst om dit oog van een pad te fotograferen. Door dat er een zonnetje stond was er nog net genoeg licht om zonder flits deze foto te maken.7 opmerkingen:

 1. Wauw, dat zijn nog eens padden. Geen wonder dat ze zich niet aan je stoorden, ze hadden het druk met heel andere zaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi, Frans. Dat oog is ook heel goed geworden. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dit is weer heel mooi Frans vooral dat oog geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi Frans! Vooral de laatste foto vind ik erg mooi. Groetjes, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap gedaan Frans, zo heel dichtbij, maar ik geef de voorkeur aan de eerste foto, die niet zo heel close is.
  Groet en fijn weekend
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie foto's heb je op je blog staan.
  Geweldige opnames.

  Ben volger geworden.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Allemaal prachtig op de plaat, maar zoals Loes het al aangeeft vind ik de eerste ook het meest aanspreken. Je ziet iets meer van de omgeving en het mos draagt bij aan de foto.

  gr jowan

  BeantwoordenVerwijderen